Vesti
Džang stigao u Srbiju, dočekala ga Gojkovićeva

15:06, 16.07.2017

|

Izvor: RTS, Tanjug

Predsednik Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine Džang Deđijang stigao je u Srbiju, a na Aerodrom "Nikola Tesla" ga je dočekala predsednica Narodne skupštine Maja Gojković.
Džang će boraviti u trodnevnoj zvaničnoj poseti Srbiji, na poziv predsednice parlamenta.

Kineski zvaničnik je dočekan uz najviše počasti, postrojenu gardu VS, a takođe i tradicionalno poslužen sa pogačom i solju.

Priređen je i kulturno umetnički program, gosta iz Kine dočekala su deca u narodnoj nošnji koja su nosila zastavice dve zemlje, a Džangu i njegovoj supruzi uručila su i cveće.

Gojkovićeva i Džang odaće počast žrtvama stradalim u NATO bombardovanju na mestu gde se nalazila kineska ambasada, posle čega će biti priređen svečani doček u Domu Narodne skupštine.

Teme razgovara biće razvoj parlamentarne saradnje, unapređenje političkih i ekonomskih odnosa, učešće Srbije u inicijativama "Pojas i put" i formatu saradnja Kine i zemalja centralne i istočne Evrope (KINA-CIES).

U cilju daljeg jačanja prijateljskih odnosa i parlamentarne saradnje, u okviru sveobuhvatnog strateškog partnerstva koje dve države razvijaju, predsednici dva parlamenata potpisaće Memorandum o razumevanju između Skupštine Srbije i Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine.

Drugog dana posete, u ponedeljak, 17. jula Džang će se obratiti poslanicima na posebnoj sednici parlamenta, koju je tim povodom sazvala predsednica Skupštine Srbije.

U okviru posete predsednici dva parlamenta Gojković i Džang, sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, obići će u ponedeljak Železaru Smederevo i TE Kostolac B.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design