:

:

TV Most

clock

Avgust 18, 2017   12:05

0

125

Dvesta hiljada vozila na granicama ovog vikenda, policija uvodi nove r

Ako ovog vikenda želite da odete na letovanje u Grčku, ili se vraćate sa odmora, izbegavajte granicni prelaz Gradina i put preko Bugarske, gde se sinoć čekalo dva sata. I danas i sutra očekuju se gužve, a Sićevačka klisura sa svojim kapacitetima mala je da primi toliki broj vozila.

Treba biti posebno oprezan, jer većinom turski državljani završavaju svoje odmore i već od ponedeljka kreću ka Zapadnoj Evropi gde rade. Oni voze dobre automobile u koloni i uglavnom tako i pretiču. Za volan često sedaju mlađe osobe, pa je rizik od udesa veliki.

Granični prelaz Gradina jedan je od najpometnijih granicnih prelaza u Srbiji, ocekuje se ovog vikenda oko 180 hiljada vozača.

Vozače očekuju i veće policijske kontole, naročito na magistalnim putnim pravcima. Meriće se brzina, sankciinisati preticanje preko pune linije i naslinička vožnja poput preticanja kolone, što je sve učestalija pojava.

Nabavljeno je i novih 50 radara koji su povezani na internet, tako da će se u svakom trenutku znati kakvo je stanje na pojedinim deonicama u Srbiji.

"Tako prikupljni podaci služiće za analizu kojom ćemo poboljšati bezbednost saobraćaja i povećati sigurnost na našim drumovima", kaže načelinik saobraćajne policije Nebojša Arsov.

Na naplatnim rampama takođe treba očekivati gužvu naročito na rampama Niš i Sirig. Veliki broj vozila očekuje se i na severu na Batrovcima i Horgošu, gde Mađari i Hrvati detaljnije kontolišu putnike i pasoše.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva