:

:

TV Most

clock

Mart 18, 2015   16:29

0

216

Dva lica povređena u incidentu u naselju Brdjani


Regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić izjavio je mitrovičkom radiju "Kontakt Plus" da je jutros u 9:45 u naselju Brđani došlo do incidenta i da je tom prilikom polomljeno staklo na radnoj mašini odnosno bageru, a vozaču albanske nacionalnosti nanete lake telesne povrede.

"Kontaktirano je nadležno Tužilaštvo koje je okarakterisalo slučajeve krivičnih dela oštećenje pokretne imovine i lake telesne povrede. Lice albanske nacionalnosti koje je upravljalo bagerom identifikovalo je osumnjičena lica koja su privedena u Severnu policijsku stanicu sa kojima je rad u toku. Dva privedena lica su srpske nacionalnosti i jedno od njih ima lake telesne povrede", kazao je Bojić.

On je rekao i da je zatim, od 10 sati iz pravca Brđana u pravcu Suvog Dola blokiran put od strane 10-15 lica albanske nacionalnosti, koji su tražili da ima se tokom sutrašnjeg dana omogući nastavak radova na kućama u ovom naselju.

I u vezi sa ovim slučajem kontaktirano je nadležno Tužilaštvo od kojeg se očekuju dalje instrukcije.

U naselju Brđani od ranije postoje napetosti između Srba i Albanaca jer jedni drugima osporavaju pravo na gradnju kuća i stambenih jedinica.

Srbi smatraju da Albanci intenzivnom gradnjom u tom naselju žele da utiču na promenu etničke strukture, što bi dovelo do toga da Srbi postanu manjima u Brđanima, čime bi bila ugrožena njihova bezbednost.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva