:

:

TV Most

clock

Novembar 11, 2015   12:05

0

130

Duraković: Vučić je hrabar čovek

"Naš mir je bez alternative", istakao je Duraković u izjavi za N1 televiziju.

Prema njegovim rečima, nova poseta Potočarima delegacije Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem, zatim predsednika RS-a Dodika, članova predsedništva BiH i brojnih drugih zvaničnika iz BiH, ali i EU je momenat istorije, kojim žele da dokažu da se ne gradi suživot, nego da se zajedno živi i napreduje.

Na opasku da premijer Srbije teško da može da osvoji poene u Srbiji zbog svojih skorašnjih izjava, mada to na neki način čini, Duraković je rekao:

"To je ono što respektujem kod premijera Vučića. Hrabar čovek koji je na čelu države koja prolazi teške procese. Nakon 11. jula, kada je napadnut ovde, došao je, izdržao je, imao je dobru reakciju. Imao je 70 posto srpskog javnog mnenja koje mu je dalo podršku. On ima legitimitet koji može reprezrentativno zastupati Srbiju", rekao je gradonačelnik Duraković.

"Srebrenica je bila politički poligon, a nakon konferencije želimo da se taj kurs promeni. Imali smo događaj sa Srbijom koji je stavio mrlju na naše odnose, ali ovo je dobar način da Vučića ponovo pozovemo u Srebrenicu, kao u mesto prosperiteta i budućnosti", kazao je Duraković, podsećajući na napad koji se dogodio 11. jula u Memorijalnom centru Potočari.

On je uveren da bi Vučićevim primerom trebalo da se vode lideri regiona, jer je to moguće.

"Neće izgubiti podršku većine, nego radikalnih politika. Isto kao što ću ja izgubiti time što će radikalni pokreti praviti svoju priču. Mi smo ta snaga koja želi da pravi novu priču", rekao je Duraković.

On je istakao i da se nada da će Vučić u godinama koje slede dolaziti u Srebrenicu bez obezbeđenja, i da će sa njim šetati slobodno Srebrenicom.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva