:

:

TV Most

clock

Oktobar 06, 2016   12:05

0

111

Duraković: Srbija treba da se bavi svojim problemima

Duraković je ocenio da je premijer Vučić vrlo spremno dočekao sve probleme u BiH.

- I, evo, sada jedino on ne komentariše Srebrenicu, što govori o njegovoj ozbiljnosti - rekao je aktuelni načelnik Srebrenice za Tanjug.

Podsetivši se nedavnog boravka sa premijerom Vučićem u Njujorku, gde su zajedno učestvovali na panelu Klinton fondacije, Duraković kaže da je Vučić vrlo spremno i hrabro zastupao narod i zemlju koju vodi.

- Zato ja imam veoma veliki respekt prema njemu - rekao je.

S druge strane, ja sam tom prilikom kao načelnik Srebrenice zastupao naše ovdašnje interese i pri tom smo našli dodirne tačke, kaže Duraković i dodaje da bi voleo da se njegova saradnja sa Vučićem nastavi.

- Videćemo kakvi će biti rezultati ovih izbora, ali saradnja zasigurno neće izostati - rekao je Duraković.

Upitan koja bi bila poruka srpskim političarima, Duraković kaže da Srbija ima svoje probleme i da je njima treba da se bavi.

- Bosna i Hercegovina je sused Srbije, Srbija treba da prati odnose dveju država, ali ne i da se meša unutrašnje odnose BiH, jer nema potrebe - rekao je Duraković.

Smatra da nije u redu to što političke događaje u Srebrenici komentarišu predsednik Srbije Tomislav Nikolić ili ministri u Vladi Srbije Ivica Dačić i Aleksandar Vulin, te pita kako bi bilo ako bi se, na primer, Bakir Izetbegović bavio izborima u Čajetini.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva