:

:

TV Most

clock

April 27, 2016   12:05

0

141

Duraković: Kandidat Srba za načelnika negira genocid

"Najbolji primer je njegov status na Fejsbuku, gde je postavio fotografiju Radovana Karadžića uz opasku "idemo dalje". Apsurdno je da takva osoba bude načelnik svih građana, jer je to apsolutno poraz za žrtve genocida koji su doživeli najveće strahote posle Drugog svetskog rata, upravo zahvaljujući politici Radovana Karadžića", izjavio je Duraković za RTV Srebrenica, prenela je Fena.

Izrazio je zabrinutost što je u Srebrenici uspostavljeno "navijačko stanje“, umesto da se zajednički radi na programu oporavka i razvoja ove opštine.

"Žao mi je da smo se podelili na dve navijačke grupe "za" i "protiv". Volio bih da imamo zajedničku priču o viziji zajedničkog programa socio-ekonomskog oporavka Srebrenice i onome što je po meri svih građana, a ne ko će vladati Srebrenicom. Poruka srpskih stranaka je da načelnik bude Srbin, a ne da se kroz tu funkciju razvija opština ili da se radi za sve građane", smatra Duraković.

Duraković tvrdi i da, kako je rekao, njegovo iskustvo govori da je teže biti načelnik Srebrenice nego predsednik države jer Srebrenica je, ističe, kompleksno pitanje "zbog svoje prošlosti i zbog toga se mora biti obazriv".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva