:

:

TV Most

clock

Avgust 02, 2015   12:05

0

138

Dudaš i Samac prvaci Balkana, Kolašincu srebro

Dudaš je bio ubedljiv u desetoboju sa 7.720 bodova na iznenađenje mnogih, pošto se tek nedavno oporavio od povrede.

“Zadovoljon sam kako sam uspeo da prođem ovaj višeboj. Rezultat nije nešto poseban, ali nije ni mali i ne treba ga potcenjivati”, rekao je Dudaš.

“Kada budemo tempirali formu siguran sam da ću moći da osvojim preko 8.000 bodova. Možda sam to mogao i već sada, ali, nažalost, prvog dana bilo je kišovito vreme sa vetrom, što je uticalo na neke moje rezultate”, dodao je Dudaš.

Samac je imao hitac od 77,92 metara u bacanju koplja, koji mu je doneo zlato, ali ne i normu za Svetsko prvenstvo u Pekingu, koje je na program krajem meseca.

„Već neko vreme imam problema sa povredom na desnom stopalu i to me svaki put spreči da prebacim normu. Bez obzira na to zadovoljan sam što sam postao prvak Balkana“, rekao je Samac.

Ovoga puta Asmir Kolašinac postao je vicešampion Balkana, a najdalji hitac bacio je do 20,64 metara.

„Očekivao sam više, jer sam se dobro osećao i znam da sam spreman za bolje rezultate. Još sam u jakom trenutku pa je to možda i posledica. U svakom slučaju odradio sam dobar trening pred Peking“, rekao je Kolašinac.

Srebro je osvojila i Marija Vučenović, koja je bacila koplje 53,91 metara. Bronza je otišla u ruke ženskoj štafeti na 4x400 metara u sastavu Sirmić, Ćirić, Kaličanin i Salaški rezultatom 3:37.90 minuta.

Izvor: B 92

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva