:

:

TV Most

clock

Septembar 23, 2017   12:05

0

121

Dualno obrazovanje, preduzetnički način razmišlja


Gojkovićeva je u Subotici na manifestaciji Karavan "Duh mladosti" koja je posvećena predstavljanju dualnog obrazovanja u gradovima širom Srbije kazala da je Srbija prepoznala ulogu koji mladi imaju u društvu i da će kroz taj vid obrazovanje oni steći samopouzdanje, kreativnost i društvenu odgovornost.



 


Pomoćnica ministra prosvete za strateško planiranje Gabrijela Grujić je rekla da je to dobar put ka zapošljavanju mladih, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.



"Saznanje je vrednost i može da se doživi samo u kompanijama, u realnim radnim uslovima gde ćete sagledati savremeno-tehnološki i tehnički razvoj za koji ćete u narednom vremenu biti kvalitetno obrazovani. Činićete snagu privrede Srbije i unapredićete razvoj zemlje", rekla je Grujićeva.



Državni sekretar Ministarstva prosvete Vladimir Džamić najavio je kreiranje nacionalnog modela studentske prakse "Moj grad, moj izbor, moja karijera" kojim će se, kako je rekao, mladim ljudima obezbediti da prva radna iskustva steknu tokom studija.



Subotica je 16. grad koji je Karavan "Duh mladosti" obišao od planiranih 33, u cilju promovisanja dualnog obrazovanja.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva