:

:

TV Most

clock

Septembar 14, 2018   11:29

0

242

Državljanin Srbijen okrivljen za ratnog zločin u Ovčari


Kako je saopštila hrvatska policija, sumnja se da je 49-godišnjak, kao pripadnik srpskih paravojnih jedinica, u večernjih satima 20. novembra 1991. iz hangara na poljoprivrednom dobru Ovčara izveo pripadnika vukovarske 204. brigade Damira Kovačića zvanog Kole, odveo ga do obližnjeg kanala i ubio ga ispalivši u njega više hitaca.



Policija navodi da je Damir Kovačić ranije tog dana, zajedno s drugim pripadnicima hrvatskih snaga i civila, dovezen iz Medicinskog centra Vukovar u hangare na Ovčari.



Njegovi posmrtni ostaci do danas nisu pronađeni.



Osumnjičeni, koji ima dvojno državljanstvo Hrvatske i Srbije, nije dostupan hrvatskoj policiji.



Ova prijava došla je nedugo pošto je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava iz vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) za 13. oktobar u tom gradu najavio protest zbog sporosti državnih institucija u sankcionisanju ratnih zločina u Vukovaru.



Iako u HDZ zasad kažu da Penava neće snositi sankcije zbog svoje najave koja se smatra otvorenom kritikom Vlade koju vodi HDZ, u pojedinim medijima najava protesta tumači se kao direktni udar na Vladu premijera Andreja Plenkovića.



Večernji list danas je objavio da se na dan najavljenog protesta u Vukovaru održavaju tradicionalne "24. svehrvatske sportske igre invalida domovinskog rata" koje organizuje udruženje ratnih invalida Hvidra, što znači da tada u Vukovaru biti ratni invalidi iz cele Hrvatske.



List ocenjuje da su "ako su u HDZ-u (i) imali dileme da je protest koji je gradonačelnik Ivan Penava najavio za 13. oktobar u Vukovaru njegova spontana solo akcija, juče (po saznanju o skupu ratnih invalida) odagnali sve sumnje".


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva