:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Mart 29, 2015   12:05

0

167

Država Srbija će uvek biti uz Srbe na KiM

„Svi ministri u Vladi Republike Srbije imaju posebna zaduženja kada je Kosovo i Metohija u pitanju. Posebno kada se radi o potrebama Srba na ovim prostorima“, naglasio je Vulin.

Saradnja sa resornim ministarstvima Republike Srbije daje dobre rezultate u severnoj Kosovskoj Mitrovici. Tako će, kažu nadležni biti i ubuduće.

„Ovo je još jedan pokazatelj da je država Srbija prisutna na ovim prostorima. Političke prilike su veoma teške i molim gradjane Kosova i Metohije i sve ljude dobre volje koji žive na Kosovu i Metohiji da imaju razumevanja“, poručio je gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je tokom razgovora sa ministrom Vulinom najavio je veliko angažovanje lokalne samouprave u oblasti zapošljavanja odredjenih grupa kroz javne radove a preko Ministarstva za rad, socijalna i boračka pitanja.

„Preko Nacionalne službe za zapošljavanje preko 60 ljudi do kraja aprila meseca biće angažovano. To nas dodatno ohrabruje i čini sigurnijim kada je u pitanju naš opstanak na ovim prostorima“, naglasio je Spirić i pozvao na jedinstvo i solidarnost, pogotovo u ovom trenutku u kome se nalazi srpska zajednica na Kosovu i Metohiji.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva