:

:

TV Most

clock

Avgust 26, 2015   12:05

0

114

Država ne sme tolerisati širenje mržnje

Janković u pisanoj izjavi medijima napominje da nadležni treba da reaguju u skladu sa zakonom i da procene da li su vrednosti koje bi bile promovisane na tom skupu u skladu sa zakonom i Ustavom, kao i da li su organizacije koje najavljuju te skupove dozvoljene.

Istovremeno, smatra ona, nadležni, bez obzira na to da li je skup prijavljen ili ne, moraju da pošalju jasnu poruku da neće tolerisati nijedan oblik ekstremizma i da će svaki akt suprotan demokratskim vrednostima hitno sankcionisati.

Janković napominje i da netrpeljivost, ksenofobija i rasizam moraju imati široku osudu svih relevantnih faktora u Srbiji, a ne samo pojedinaca, i da društvo i država moraju pokazati da su spremni da se uhvate u koštac sa takvim pojavama.

Poručuje i da se nikako ne sme dozvoliti da se baci senka na solidarnost i toleranciju koju građani i građanke svakodnevno pokazuju prema migrantima, kao i sve ono dobro što su naše društvo i država u celini uradili tokom ovih meseci.

Najveći broj građana Srbije, istakla je, pokazuje veliku spremnost da pomogne migrantima, dobrim delom zato što i sami razumeju nesreću koja je te ljude naterala da napuste svoje domove.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije zabraniće skupove koje su za 31. avgust protiv migranata najavile organizacije poput "Dveri", "Naši" i "Obraz", izjavio je ranije danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva