Vesti
Država kreće u obračun sa anti-vakcinalnim lobijem

08:42, 13.11.2017

|

Izvor: RTV, Tanjug

Država zna koje farmaceutske kuće stoje iza kampanje protiv vakcinacije MMR vakcinom u Srbiji, koja je dovela do epidemije morbila i namerava da se odlučno suprotstavi ovoj opasnoj kampanji, piše "Kurir" pozivajući se na izvor iz Ministarstva zdravlja.
ilustracija


Sagovornik lista je naveo da će Ministarstvo zdravlja i država iskoristiti sve svoje resurse u dozvoljenim zakonskim okvirima da tačno utvrdi ko i kako podržava laike da se suprotstavljaju struci i na taj način izazivaju situacije s kakvima se trenutno suočavamo.
"Situacija u kojoj smo se našli poslednjih nekoliko godina, a koja pored brojnih preduzetih mera i edukacija ukazuje da se smanjuje obuhvat vakcinisane dece i da protivnici vakcinacije imaju podršku da organizuju skupove, izlaze na ulice, ulažu žalbe sudovima... jasno ukazuje da u svemu postoji i neki treći interes. Nekome očigledno nije problem da ulaže pare u razne kampanje i podršku neformalnim lobijima", rekao je izvor "Kurira".Sagovornik lista objašnjava da su rađene analize koje ukazuju da pojedinci iz farmaceutske industrije mogu da imaju takav interes.


Kako kaže, krivci za ovu pošast su pojedinci iz farmaceutske industrije u koje ne spadaju i oni koji donacijama i drugim vrstama pomoći zaista podržavaju vakcinaciju i druge aktivnosti.Prema njegovim rečima, interes zdravstvenog sistema Srbije je da učini sve da građani budu na vreme i kvalitetno zaštićeni od poznatih zaraznih bolesti za koje postoje proverene i sigurne vakcine, odnosno druge mere zaštite.Ministar zdravlja Zlatibor Lončar ocenio je juče da u slučaju malih boginja korist imaju jedino pojedine farmaceutske kuće."Apelujem na ljude da razmisle - da li ćete da budete u igri farmaceutskog lobija ili ćete da zaštitite svoje dete", podvukao je ministar.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design