:

:

TV Most

clock

April 24, 2017   12:05

0

121

Drvoprerađivači blokirali saobraćaj

Nastao je potpuni saobraćajni kolaps, stvorile su se kolone vozila, a jedino se dozvoljava prolazak kolima hitne pomoći.

Ovo je nastavak protesta od 18. aprila, jer nisu ispunjeni zahtevi drvoproizivođača da im se obezbedi dovoljna količina drvnih sortimenata za rad i da se onemogući nelegalan izvoz trupaca u Srbiju i Crnu Goru.

Drvoprerađivači su zatražili da se prilikom raspodele drvnih sortimenata prvo ugovore potrebne količine sirovine privrednim subjektima sa prostora sarajevsko-romanijske i gornjo-drinske regije, kao i da prilikom konačnog definisanja količina nema zaključivanja pojedinačnih ugovora bez saglasnosti Udruženja drvoprerađivača.

Oni zahtevaju i smenu direktora javnog preduzeća "Å ume Srpske" Riste Marića, koga su ranije optužili za "reketiranje", ali i druge kriminalne aktivnosti.

Marić je odbacio sve optužbe, a u međuvremenu je obustavio isporuke drvnih sortimenata "Å uma Srpske" za 14 firmi, zbog sumnji da oni nezakonito tupce izvoze iz BiH.

Drvoprerađivači su se usprotivili i imenovanju Rajka Bulajića za direktora Å umskog gazdinstva "Romanija" Sokolac, protiv kojeg je podneto 11 krivičnih prijava za nezakonito poslovanje.

Marić je Bulajiću (SNSD) potpisao rešenje o imenovanju, pa je to demantovao.

U međuvremenu, Marić je potpisao i rešenje o imenovanju Jovana Golijana, takođe iz SNSD-a, na to mesto, a da nije poništeno Bulajićevo rešenje.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva