:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Maj 11, 2018   12:05

0

125

Drugi spisak branilaca i zastupnika pred Specijalnim sudom


Ovi javni imenici, navodi se u saopštenju, sadrže imena 87 advokata s Kosova, iz Srbije i više drugih zemalja. Branioci i zastupnici mogu da odluče da li žele da im imena budu javno objavljena na internet stranici SVK.



Ovo je drugi krug objavljenih imena, navodi se u saopštenju, koji sledi nakon prvog spiska objavljenog 14. marta 2017. Javni imenik branilaca i zastupnika može se videti na internet stranici SVK.



Predsednica Specijalizovanih veća Kosova, sudija Ekaterina Trendafilova, je ovim povodom čestitala svim upisanim kandidatima i naglasila poruku da rigorozni uslovi za upis u ove imenike obezbeđuju efikasno i profesionalno pravno zastupanje optuženih i žrtava pred Specijalizovanim većima Kosova, a to će dodatno doprineti integritetu pravosudne delatnosti Specijalizovanih veća.



Služba odbrane i Služba za učešće žrtava su primile brojne prijave od novembra 2017. kada je postupak započet. Pregled prijava i postupak upisa u imenik je u toku, te će imenici branilaca i zastupnika biti redovno ažurirani i novim kandidatima će se odobravati upis u imenik kako teče pregled prijava, navodi se u saopštenju.



Postupak za podnošenje prijava je i dalje otvoren.



Detaljne informacije o upisu u imenik mogu se naći u Uputstvu za podnošenje prijava.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva