:

:

TV Most

Foto: nspm.rs

clock

Decembar 11, 2015   14:40

0

121

Drecun: Vlada Srbije nastavlja finansiranje na KIM

"Želimo da pošaljemo poruku srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, imajući u vidu raspravu o budžetu za narednu godinu, da Vlada Srbije nesmanjeno nastavlja finansiranje budžetskih korisnika na Kosovu i Metohiji", rekao je Drecun novinarima u parlamentu.

On je rekao da su apsolutno netačne priče da se odustaje od finansiranja budžetskih korisnika u pokrajini i naglasio da ta sredstva nisu smanjena.

"Ovog puta će se više pažnje posvetiti podsticanju ekonomskog razvoja srpskog naroda, biće otvaranja nekih novih radnih mesta u proizvodnoj delatnosti. Pokušaćemo da podstaknemo i poljoprivrednu proizvodnju", naveo je on.

Na pitanje da li se zna kada bi mogao da bude nastavak pregovora Beograda i Prištine i koja bi bila tema, Drecun je rekao da još nema informacija o tome.

"Nema nikakvih informacija, kada je moguće očekivati nastavak procesa normalizacije odnosa u smislu stavljanja novih tema na dnevni red. Ono što mi smatramo da se mora, jeste formiranje Zajednica srpskih opština (ZSO)", rekao je on.

Bez toga, kako je rekao, iluzorno je uopšte očekivati neki pozitivniji pomak u procesu normalizacije odnosa.

Drecun je dodao i da je neophodno na dnevni red staviti prvenstveno pitanja poput imovine, povratka proteranih, statusa SPC, njene imovine…

"To su pitanja od kojih zavisi opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", rekao je Drecun.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva