:

:

TV Most

clock

Jul 12, 2018   21:52

0

125

Drecun: Ući u fazu stalnih pregovora


On smatra da treba ući u fazu stalnih pregovora Beograda i Prištine i pojačati diplomatsku aktivnost.




Prema njegovoj oceni, potrebno je da se nastavi dijalog, da se što više i što češće razgovara jer kad toga nema "vidimo da se situacija na Kosovu destabilizuje", da dolazi do incidenata i da se pogoršava bezbednost srpskog naroda.


ÄŒini se da se EU žuri s time da se postigne pravno-obavezujući sporazum, a da su gurnuli u stranu suštinu - ZSO i da je to naznaka pravca u kom će se ići, a koja je stigla iz kabineta Federike Mogerini, istakao je Drecun.



Govoreći o mogućem referendumu, Drecun kaže da bi, ukoliko bi se došlo do nekog rešenja s Prištinom, to bio najdemokratskiji način da građani kažu i da li je to rešenje dobro.



Kako ćete primeniti nešto ako građani kažu "ne", pita on i dodaje da, ukoliko dođe do toga, vlast treba da snosi odgovornost.



"U toj varijanti bi bilo normalno da ako vlast izađe s jednim predlogom i građani kažu "ne", da se volja građana prema aktuelnoj vlasti ponovo proveri na biralištu, da idu izbori", rekao je Drecun.



Drecun kaže da treba ući u fazu stalnih pregovora Beograda i Prištine i pojačati diplomatsku aktivnost.



Nova runda dijaloga predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija održaće se u sredu 18. jula, saopšteno je u Briselu.




 


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva