:

:

TV Most

Foto: Tanjug, arhiva

clock

Septembar 25, 2016   12:05

0

110

Drecun: Tahiri ratobornim izjavama čuva svoju poziciju

Drecun je u izjavi Tanjugu rekao da se iz albanskih političkih krugova saznaje da će Tahiri biti smenjena u najavljenoj rekonstrukciji kosovske vlade.

Kako je Drecun naveo Tahiri pokušava da se "dodvori" albanskoj javnosti dajući netačne izjave, poput onih u vezi sa dobijanjem pozivnog broja za Kosovo, i napadima na direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

"Ona borbom za svoje lične interese postaje ozbiljan remetilački faktor u normalizaciji odnosa, i prepreka za nastavak tog procesa", smatra Drecun.

Ipak, kako ističe Drecun, nastojanja Tahiri da sačuva svoje mesto su nerealna, jer je albansko političko vođstvo u Prištini nezadovoljno njenim ponašanjem, a da će ključnu ulogu odigrati Brisel i Vašington.

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju objasnio je, povodom izjave Tahiri da će EU dodeliti Kosovu pozivni broj, da je zapravo istina da je u Briselu dogovoreno da Međunarodna telefonska unija ne prepoznaje Kosovo kao državu i da mu ni u kom slučaju neće dodeliti međunarodni pozivni broj.

On je dodao da će taj broj dodeliti Srbiji za teritoriju Kosova i da taj broj Tahiri pokušava da predstavi kao kod za posebnu državu.

Drecun smatra da se može očekivati racionalnije ponašanje Prištine u narednom periodu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva