:

:

TV Most

clock

April 07, 2015   12:05

0

115

Drecun: Saradnja da, članstvo ne

Drecun je, podsetivši i da je zvanična državna politika da Srbija neće postati član ni jednog vojnoj saveza, ukazao da će se sarađivati sa svima koji mogu da doprinesu razvoju globalne bezbednosti, a time i bezbednosti nase zemlje.

Drecun je, na skupu u Skupštini Srbije o odnosu Srbije i ODBK, koji čine Jermenija, Belorusija, Kazahstan, Kirgizija, Rusija i Tadzikistan, naveo da je srpska parlamentrana delegacija u svojstvu posmatrača učestvuje u radu paralamentarne skupštine ODBK.

On je najavio da će srpska parlamentarna delegacija 14. aprila boraviti u Petrogradu, kada će biti definisano da li postoji mogućnosti za unapređenje parlamentarne saradnje.

"I do sada smo sarađivali koliko nam je to domaćin dozvoljavao...na sve pozive smo odgovarali i razmenjivali mišljenja", rekao je Drecun koji očekuje intenziviranje saradnje.

Na skupu "Novi bezbednosni izazovi u Evropi i Evroaziji i uloga Srbije" učestvovao je i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar ÄŒepurin, koji smatra da je saradnja Srbije i ODBK u obostranom intersu.

ÄŒepurin je, napomenuvši da je NATO aktivan u Srbiji i da "vodi propagandu delatnostI", ukazao da se ODBK, za razliku od Alijanse, bavi i anititeroristički pitanjiima, problemima sa drogom i slično.

"Smatram da Srbija u okviru svoje izbalansirane politike, a ubeđen sa da to odgovara njenim interesima, treba da održava odnose sa ODBK", rekao je ÄŒepurin.

Prema njegovim rečima, Srbija sada, kao i nekadašnja Jugoslavija, zbog svoje politike vojne neutralnosti ima prijatelje širom sveta.

Izvor: Tanjug

Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva