TV Most - Drecun: Predstojeći period odlučujući za rešavanje statusa KiM
Vesti
Drecun: Predstojeći period odlučujući za rešavanje statusa KiM

10:45, 23.10.2017

|

Izvor: RTS, Tanjug

Pobedom Srpske liste u svim opštinama sa srpskom većinom na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji, još jednom je potvrđeno jedinstvo srpskog naroda u južnoj pokrajini, kaže za RTS predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun i dodaje da je to važno jer je predstojeći period odlučujući u borbi za rešavanje statusa Kosmeta.


"U narednom periodu bićemo suočeni sa odlučujućim trenucima u borbi za rešavanje statusa Kosmeta i zato je važno da budemo jedinstveni. Kad ste jedinstveni imate snagu", rekao je Milovan Drecun u Jutarnjem programu RTS-a.
Na lokalnim izborim, dodaje Drecun, ubedljivom pobedom Srpske liste, srpski narod je pokazao želju i volju da se nastavi politika koju je kreirao, realizovao i vodio Aleksandar Vučić."Srpska lista je proistekla iz punog jedinstva sa predsednikom Srbije, sa Vladom u Beogradu i čini mi se da se srpski narod opredelio za Srpsku listu jer zna da se na taj način nastavlja politika koja se kreira u Beogradu", naglasio je Drecun.Predsednik skupštinskog Odbora za KiM ukazuje da se na taj način, učešćem Srba u prištinskom parlamentu, ali i na nivou lokalne vlasti, sprečava donošenje jednostranih zakona koji su protiv interesa srpskog naroda."Zatvara se prostor da Albanci mogu da manevrišu, da pronalaze rukovodstvo koje će imati više razumevanja za interese Prištine nego za politiku koju treba da vode sa Beogradom. Ušli smo sada u fazu kada će srpski narod, zajedničkim delovanjem sa Srbijom, moći zajednički da podigne kvalitet života naših građana na KiM", pojasnio je Drecun.Drecun se, takođe, upitao zbog čega se išlo na izbore na 18 lista, ako se zna da Srpska lista deluje sa Vladom Srbije i da je to direktno prisustvo države Srbije na KiM. "Ako znate za to, zašto formirate nekakvu svoju listu... zašto se ne približite Srpskoj listi", upitao je Drecun.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design