:

:

TV Most

clock

Jun 08, 2017   09:12

0

133

Drecun: Jedinstvo Srba na KiM bitnije nego ikada

Veoma agresivne, i najmanje političke poruke koje stižu iz Prištine, ne treba da nas čude a najmanje od Ramuša Haradinaja koji je osumnjičen za najteže ratne zločine, rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a Milovan Drecun.

"Haradinaj zaista ima potencijal da destabilizuje situaciju. On nagoveštava ponašanje takozvane OVK liste Prištine posle izbora što je veoma uznemirujuće kao i slaba reakcija EU i međunarodne zajednice. Oni najavljuju da ZSO neće biti. Ako oni zvanično odustanu od ZSO to bi značilo suspenziju Briselskog sporazuma", rekao je Drecun.

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM kaže da reakcija EU zavisi od njihovih planova i ciljeva ovde. Ukoliko žele pomirenje i ekonomski prosperitet, smatra Drecum, moraju da pošalju znažnu poruku koju neće da ignoriše niko pa ni Ramuš Haradinaj.

Ono što možda još više zabrinjava, jesu podele među Srbima. Za izbore se prijavilo šest lista a imali smo i slučaj sa Jablanovićem koji je potegao i pištolj na predstvanike Srpske liste.

"Albanci očiglednoi pripremaju zakone koji će biti šteteni po Srbe i zbog toga Vlada Srbije traži jedisntvo preko Srpske liste. Svako drugo delovanje predstavlja narušavanje jedinstva i smanjuje kapacitet Srba u prištinskom parlamentu. Albancima su potrebna četri sigurna srpska glas za izglasavanje zakona. Zbog toga interesi svih moraju da budu podređeni interesima države Srbije i Srba na KiM", rekao je za RTS Milovan Drecun.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva