:

:

TV Most

Foto: Bing

clock

Februar 23, 2015   12:05

0

167

Drecun: Tačijeva izjava je uvreda za žrtve



"Kosovo ne može da ide napred, ako hitno u narednih nekoliko meseci ne formira Specijalni sud koji će istražiti i podići optužnice protiv onih pripadnika terorositičke OVK koji su počinili užasne zločine nad civilnim stanovništvom, pretežno srpskim, ali i ostalim nealbanskim, kao i nad pripadnicima srpskih snaga bezbednosti", rekao je Drecun.

On je dodao da je za to potrebno obezbediti finansijska sredstva, koja po sadašnjim procenama iznose 200 do 300 miliona evra, kao i sudije koje će suditi u tim procesima.

Drecun je istakao i da je Tačijeva najava da će tužiti Srbiju za genocid uvreda za žrtve jer, kako je naveo, onaj ko je najodgovorniji za počinjene ratne zločine tuži nekog drugog.

"Teroristička OVK je planski izvodila nasilje, ubijala civilno stanovništvo, vršila etničko čišćenje, što se može protumačiti kao genocidna namera. Da li je teroristička OVK počinila genocide na KiM utvrdiće svakako sud koji treba da bude formiran", rekao je on.

Kada je reč o Srbiji, predsednik Odbora za KiM u Skupštini Srbije je rekao da su pripadnici srpskih snaga bezbednosti branili sve stanovništvo upravo od terorističke OVK kojim je, kako je rekao, komandovao Hašim Tači.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva