:

:

TV Most

clock

Mart 24, 2018   12:05

0

204

Dragišić: Pobeda Đukanovića otpor ruskom uticaju


"Pobeda u prvom krugu je očekivana. Očekujem da će Đukanović ubedljivo pobijediti u Crnoj Gori, na isti način kao što je Aleksandar Vučić u Srbiji, te mislim da je za dve države jako važno da ih vode dva državnika sa velikim ugledom među građanima, sa velikom podrškom i to je u svakom slučaju važno i za stabilnost regiona, za stabilnost svake države pojedinačno", rekao je Dragišić, koji je profesor na beogradskom Fakultetu za bezbednost.




On je ocenio da je povratak Đukanovića na čelo Crne Gore dobra vest ne samo za Crnu Goru, nego za čitav region.


Prema njegovim rečima, crnogorska opozicija često govori o vezi sa Rusijom i Srbijom "na način koji se nama ne sviđa".



"Ta Srbija o kojoj oni pričaju ne postoji. Ta Srbija, kao i Crna Gora, ide snažno ka EU, a mi u CG vidimo jednu prijateljsku snažnu zemlju", rekao je Dragišić.



On je istakao da građani Crne Gore treba da znaju da nikakva destabilizacija neće dolaziti od Republike Srbije, čija Vlada i predsednik prema Crnoj Gori vode jednu prijateljsku politiku.



Pobeda Đukanovića, prema njegovim rečima, znači da će Balkan biti mnogo otporniji na pokušaj Rusije da na Balkanu ostvari svoj uticaj, odnosno da će Balkan biti miran i stabilan.



"Politika koju vodi predsednik Vučić i politika koju vodi budući predsednik Đukanović su komplementarne, jedna drugoj bliske, politike mira, stabilnosti, regionalne saradnje, nama u Srbiji znači da na čelu Crne Gore imamo čoveka koji je garant mira i stabilnosti, onda mi na Balkanu imamo šansu po prvi put možda, da izbegnemo da se svi globalni potresi koji se dešavaju refelektuju na nas", rekao je Dragišić.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva