:

:

TV Most

clock

Jun 09, 2017   12:05

0

142

Dragani Sotirovski nagrada Milan Pantić

Nagrada je ustanovljena u znak sećanja na dopisnika Večernjih novosti iz Jagodine Milana Pantića koji je mučki ubijen 11. juna 2001. godine u zgradi u kojoj je živeo sa porodicom, a ubice i nalogodavci još uvek nisu poznati javnosti.

Pantić je pisao o malverzacijama u Jagodinskoj pivari i cementari u Popovcu kod Paraćina. Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa, a biće uručena, po tradiciji, 11. juna u Narodnoj biblioteci u Jagodini.

Tog dana predstavnici Večernjih novosti, novinarskih udruženja, kolege, prijatelji i porodica Milana Pantića prisustvovaće pomenu na Jagodinskom groblju, položiće cveće na spomen ploču na mestu ubistva i na bistu na trgu koji nosi Pantićevo ime, u blizini zgrade u kojoj je živeo.

Nagradu su do sada dobili novinari Jugoslav Ćosić, Živojin Rakočević, Miša Ristović, Nikola Vrzić, Vladimir Mitrić, Zagorka Uskoković, Dragana Zečević, Darko Dimitrijević, Branko Stanković, italijanski novinar Rikardo Jakoni, Aleksandra Delić, Andrija Igić, Ivan Radulović, Nemanja Jovanović, Sofija Babović i Zorica Gligorijević, dok prošle godine nagrada nije dodeljena.

Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić izjavio je juče da je nakon 16 godina policijska istraga ubistva Milana Pantića završena i da su imena osumnjičenih nalogodavaca i izvršilaca dostavljena tužiocu.

Pantić je ubijen 2001. godine posle serije tekstova objavljenih u "Večernjim novostima" o kriminalu u pomoravskom regionu, zloupotrebama u privatizacijama i radu opštinskih vlasti.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva