:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Mart 31, 2015   12:05

0

113

DPK: Doneti Rezoluciju o genocidu

Potpredsednica Skupštine Kosova i predstavnica bošnjačke parlamentarne grupe Duda Balje izjavila je za RTK 2 da će Rezolucija najviše štete naneti srpskoj zajednici koja i dalje bojkotuje rad Skupštine Kosova.

"Mislim da je bitno da se rasvetli sudbina nestalih lica, međutim, u ovom momentu kada Srbi nisu u parlamentu, kada srpski poslanici ne prisustvuju sednici i kada srpski političari bojkotuju centralne vlasti, mislim da će ovakva Rezolucija ići najviše na štetu srpskoj zajednici", rekla je Balje.

Ona je najavila da će se o zahtevu za usvajanje Rezolucije o genocidu raspravljati na narednoj sednici i da će ona verovatno biti usvojena, jer, kako kaže, predstavnici DPK-a i DSK-a imaju dovoljan broj glasova da je izglasaju.

Balje je ocenila da je bojkot predstavnika Srpske liste "nezreo politički čin".

"Srpski glasovi su bitni kada se raspravlja i kada se traži dvotrećinski broj glasova manjinskih poslanika. Međutim, mi smo bez njih usvojili i budžet, raspravljali o RTK-u i još mnogim temama. Mislim da su Srbi deo čitave ove priče, deo kosovskog društva i mislim da su mnogo, mnogo toga propustili zbog bojkota", rekla je ona.

Balje je dodala da bojkot srpskih poslanika negativno utiče i na ostale manjinske zajednice.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva