:

:

TV Most

clock

Decembar 03, 2015   12:05

0

119

Doprinos OEBS-a političkom procesu u Ukrajini

Dačić je rekao da je zadovoljan što na kraju godine može da se konstatuje da se primirje u Ukrajini već mesecima održava i da OEBS ispuvanja svoju misiju - stvaranje uslova za nastavak političkog procesa.

On je na konferenciji za novinare u okviru 22. Ministarskog sastanka OBES u Beogradu rekao da Srbija, kao zemlja koja je i sama prošla kroz koflikte, svesna da je ključno da kanali komunikacije između strana u konfliktu ostanu otvoreni.

“Znam koliko je važan proces političkih pregovora, ma koliko dugo se vodio, jer samo on vodi do trajnih i održivih rešenja. A sastoji se od malih, ali konkretnih koraka, od kojih je svaki značajan”, rekao je Dačić.

OEBS je, kako je ocenio Dačić, napravio niz koraka od kojih je svaki značajan.

Dačić je rekao i da su obe nagrade koje je OEBS primio bile za angažman u Ukrajini što toj organizaciji, naveo je, daje za pravo da veruje da je dala dragoceni doprinos u tom slučaju.

Ministar spoljnih poslova Srbije je rekao da se Srbija od početka predsedavanja aktivno postavila u rešavanju krize u i oko Ukrajine i dodao da je kriza u toj zemlji bila centralno pitanje svih sastanaka ministarske trojke, u kojoj su, pored Dačića, i ministri spoljnih poslova Švajcarske i Nemačke.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva