:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Mart 31, 2015   12:05

0

110

Doneti najbolju odluku radi očuvanja stabilnosti

Ljajić je na TV Pink najavio da se sada očekuje odluka Pretresnog veća Haškog tribunala i da će verovatno biti upućen dopis Šešelju da se vrati u Hag.

Prema Ljajićevim rečima, ukoliko bi se Šešelj sam pojavio u Hagu, moguća je rasprava o novim uslovima pod kojima boravi na privremenoj slobodi i donošenje odluke da bude ponovo pušten pod uslovima koji su važili za sve ostale optuženike.

Ljajić je ocenio da odluka Žalbenog veća Haškog tribunala kojom je Pretresnom veću tog suda naloženo da opozove odluku o privremenom pustanju Šešelja na slobodu predstavlja kombinaciju pravne brljotine i političkog cirkusa.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom rekao je da je to isključivo kreirao Haški tribunal, što ima velike političke implikacije, da je odluka iz Haga neočekivana i po mnogo čemu sporna.

Ljajić je podsetio da je najpre Srbiji puštanjem Šešelja na slobodu prebačen "vruć krompir", jer u Hagu nisu znali kako da "izađu iz ćorsokaka" i da je reč o pravnoj improvizaciji.

"Mi se 2015. godine bavimo Šeseljem, umesto da se bavimo teškim ekonomskim problemima i reformama koje sprovodimo", dodao je Ljajić.

Šešelja, optuženog za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, od 1991-1993, prvostepeno veće je na privremenu slobodu pustilo u novembru prošle godine.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva