:

:

TV Most

clock

Januar 15, 2015   12:05

0

176

Donacija za Univerzitetsku dečju kliniku

Direktor klinike profesor dr Zoran Radojičić je rekao da je ovaj "kraljevski doprinos" izuzetno značajan za kliniku i da im oni skoro 20 godina pružaju intenzivnu pomoć i doniraju važne stvari za pacijente.

Princeza Katarina je izrazila zadovoljstvo što je klinici obezbeđena tako vredna donacija.

"Uspeli smo da odgovorimo na vašu hitnu molbu i doniramo jedan raspirator za intenzivnu negu dece i beba i 30 kompjutera za bolnicu. Nadam se da će vam ovaj aparat pomoći da sačuvate i spasete što više mladih života i da će vam računari omogučiti bolje uslove za rad", izjavila je princeza i poželela da opremu koriste dugo i uspešno.

Kako je navela, pomoć je obezbeđena zahvaljujući humanitarnim kancelarijima Lajflajn u Torontu i Čikagu koje rade pod njenim pokroviteljstvom.

"Veoma sam ponosna na te humanitarne kancelarije jer smo zahvaljujući njima uspeli da obezbedimo ovu vrednu pomoć. Donacija je deo humanitarne pomoći koju moja Fondacija i ja pružamo klinici i srećna sam što naš predan rad daje ovako dobre rezultate", istakla je princeža.

Prema njenim rečima Fondacija će i u budućnosti nastaviti da pomaže kako tu tako i druge zdravstvene ustanove u Srbiji i Republici Srpskoj jer, kako kaže, naš narod zaslužuje negu i lečenje po najvišim svetskim standardima, a naši lekari najbolje uslove za rad.

Ovo je samo jedna u nizu donacija koja je planirana za ovu godinu, a kako je princeza najavila u februaru će otputovati na prijem u Kaliforniju i Los Anđeles kako bi obezbedila dodatnu pomoć Univerzitetskoj dečijoj klinici.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva