:

:

TV Most

clock

Jun 03, 2015   12:05

0

263

Domaće firme spremne da budu glavni izvođači



Mihajlović je, u Hajatu, na predstavljanju strateškog partnerstva domaće firme Produkt Bg Inženjering i švajcarske kompanija Mageba, svetskog lidera za saobraćajnu infrastrukturu i viskogradnju, istakla da je to jedan od načina da se poveća proizvodnja građevinskih materijala.

Tim ugovorom Produkt Bg Inženjering će proizvoditi licencirane proizvode za mostogradnju po najvišim standardima za domaće i strano tržište i ta domaća firma će biti i distributer i zastupnik renomirane šavajcarske kompanije za Srbiju i zemlje regiona.

Mageba je jedan od vodećih svetskih snabdevača ležišta, dilatacionih spojnica i drugih visokokvalitetnih proizvoda i usluga za saobraćajnu infrastrukturu i visokogradnju, a u poslednjih 10 godina je proširila svoj asortiman proizvoda i usluga iz oblasti zaštite od zemljotresa i monitoringa mostova.

Mihajlović je rekla da će se, zahvaljujući tom ugovoru, povećati proizvodnja delova za mostove i poručila da to ministarstvo pozdravlja sve što će povaćati zaposlenost i proizvodnju u Srbiji, kao i substituciju uvoza.

"Određeni broj kompanija u Srbiji ima licencu za gradnju mostova. U Srbiji se trenutno gradi više od 250 mostova na koridorima 10 i 11", navela je ministarka.

Ona je rekla da se uskoro očekuje raspisivanje tendera za gradnju Koridora 10 kod Bujanovca na deonici Srpska Kuća - Levosoje i pozvala domaće firme da se udruže u konzorcijum i zajednički nastupe, kako bi dobile posao glavnog izvođača radova.

Predstavnik firme Produkt Bg Inženjering Miodrag Mirčetić je rekao da su partnerstva sa velikim kompanijama dobar način za podizanje srpske ekonomije, kao i da će Srbija po povoljnijim cenama proizvoditi materijal za mostove i tako izbeći uvoz tih materijala.

On je kazao da je to relativno malo preduzeće koje će, zahvaljujući saradnji sa švajcarskom kompanijom, imati godišnji obim posla vredan oko milion evra, koji bi u narednih tri do četiri godine trebalo da bude povećan nekoliko puta.

Mirčetić je naveo da je ta firma usko specijalizovana i da će sada moći da plasira proizvode i u zemlje regiona, od kojih su neke članice EU.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva