:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Februar 17, 2015   10:12

0

182

Dom zdravlja u Zubinom Potoku pred urušavanjem

Pacijenti su, bez obzira na uslove rada, zadovoljni uslugama koje im pruža medicinsko osoblje ove zdravstvene ustanove.

Delovi zgrade Doma zdravlja su pred urušavanjem. Krov prokišnjava, svuda se skuplja vlaga tako da su zaposleni prinudjeni da skladište lekove u prostorijama koje se ne nalaze u samoj ustanovi.

„Svakodnevno naše osoblje se provlači izmedju dva zida kako bi došli do prostorije u kojoj se čuvaju lekovi. Nekada i više puta dnevno“, priča Ljiljana Trifunović, medicinska sestra.

Dušanka Andrijević, lekar opšte prakse ističe da su prostorije pune vlage a jedan deo prostorija se i ne koristi.

„Imamo samo jednu ordinaciju koja funkcioniše kako bi trebalo. ÄŒesto odlazimo na teren po pozivu pacijenata koji žive na udaljenim lokacijama. Terenska vozila su u stanju poluraspada“, dodaje Andrijević.
Ona smatra da bi Dom zdravlja shodno broju pacijenata trebalo da ima i veći broj lekara i specijalista koji bi radili puno radno vreme jer „to je potrebno a samim tim manji broj pacijenata bi išao na lečenje u Kosovsku Mitrovicu“.

Sredstvima iz programa Evropske unije 2011.godine započeta je izgradnja novog Doma zdravlja. Ali, do današnjeg dana nije završena. Da nesreća bude veća jedan deo starog objekta urušen je zbog izgradnje novog.

„Lokalna samouprava nema dovoljno sredstava da završi ovaj objekat. A s druge strane ne može da ulazi u projekat koji je skoro pri kraju. Na nama je da izvršimo pritisak, kako na Evropsku uniju, tako i na ostale relevantne činioce na teritoriji Kosova i Metohije i pokušamo da izdejstvujemo da se ovaj objekat što pre završi, na korist gradjana Ibarskog Kolašina“, rekao je Srdjan Vučinić, portparol opštine Zubin Potok.

U staroj zgradi Doma zdravlja koja je gradjena polovinom prošlog veka sada se samo nalaze službe opšte medicine, stomatologije i laboratorija. Da li će pacijenti uskoro moći da se leče u novom objektu ostaje da se vidi.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva