:

:

TV Most

clock

Jun 02, 2015   12:05

0

238

Dogovor o radnicima i penzionerima

Ovo je izjavio danas u Podgorici ministar rada Srbije Aleksandar Vulin posle sastanka sa crnogorskom ministarkom rada Zoricom Kovačević.

Vulin i Kovačević su poručili da je saradnja između Crne Gore i Srbije u oblasti njihovih resora veoma dobra, prenosi RTCG.

Vulin i Kovačević najavili su potpisivanje nekoliko sporazuma, a među prvima oko pitanja osiguranja vojnih penzionera, kao i pitanje smeštaja odgovarajućih osoba u odgovarajuće institucije na prostoru Srbije.

Postoje osobe za čiju negu i brigu je potrebno obezbediti izvesne institucije, čiji kapacitet nije moguće pronaći u Crnoj Gori, rekao je Vulin.

On je istakao da je sa crnogorskom koleginicom razgovarao i o mogućnosti da se značajan broj radnika iz Srbije zaposli u Crnoj Gori.

Kovačević je iskazala zadovoljstvo saradnjom dva ministarstva i najavila da će ta saradnja biti nastavljena i u narednom periodu.

Do kraja meseca ćemo deo sporazuma i ugovora, koje smo obavezni da potpišemo sa Srbijom i potpisati. Nemamo nikakvih problema u saradnju. Nastavljamo rad na dobrobit građana Srbije koji se nalaze u Crnoj Gori, kao i na dobrobit građana Crne Gore koji se nalaze u Srbiji, rekla je Kovačević.

Vulin se ranije danas sastao i sa ministrima zdravlja i finansija u Vladi Crne Gore Budimirom Šegrtom i Radojem Žugićem.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva