:

:

TV Most

clock

Jul 24, 2015   12:05

0

117

Dogovor iz Beograda šansa za velike poslove

"To je dobra ideja, jer svako preduzeće ima svog kupca, a udruženi bismo dobili veće izvozno tržište. Ideja da zajednički nastupamo na trećim tržištima je dobra za celu namensku industriju jer su za mnoga tržišta potrebni veliki ugovori koje možemo samo udruženi da realizujemo", ocenio je on za Tanjug.

Andrić, inače i direktor "Prvog partizana" iz Užica, kaže da ovo preduzeće već ostvaruje saradnju sa Gineksom iz Goražda od koga kupuje kapisle, a za uzvrat im proizvodi određene vrste alata.

Upitan na koji bi konkretno način firma na čijem je čelu mogla da unapredi saradnju sa BiH, on navodi da bi to bilo moguće sa Igmanom iz Konjica jer ova dva preduzeća imaju 80 odsto istovetnog programa.

"Mi bismo sa njima konkretno mogli da se udružimo i tako nastupamo na trećim tržištima", objašnjava on i dodaje da bi dogovor u ovoj oblasti mogao relativno brzo da da efekte.

Samo nekoliko dana posle posete članova Predsedništva BiH Beogradu, srpski privrednici danas odlaze u Sarajevo sa konkretnim predlozima na razgovore o unapredenju privredne saradnje u energetici, namenskoj industriji, turizmu i infrastrukturi.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva