:

:

TV Most

clock

Jul 08, 2016   12:05

0

114

Dodik:Rezultati popisa antidejtonski i protiv srpskog naroda

Dodik je u intervjuu za Večernje novosti rekao da konsultacije svih najvažnijih političkih faktora Beograda i Banjaluke budu stalne.

Kaže da je odluka Sarajeva o obradi rezultata popisa doneta preglasavanjem i da je "usmerena protiv srpskog naroda".

"Ona je u svojoj suštini protivna Dejtonskom sporazumu i predstavlja nastavak samovolje političara iz Sarajeva. Ne dozvoljavamo grubo nametanje životno važnih odluka", rekao je Dodik.

Navodi i da RS planira da objavi elemente svog popisa u RS, za šta će biti neophodne i odgovarajuće odluke Narodne skupštine.

Upitan da li očekuje da dobije podršku zvanične Srbije za to, Dodik odgovara da je pozicija Srbije uvek bila principijelna, da se ne meša u unutrašnje stvari u BiH, ali brani Dejtonski sporazum na kome počiva BiH.

"To se neće promeniti ni u ovom slučaju", rekao je Dodik i dodao da je najbitnije da se postigne jedinstvo u RS oko narednih koraka i da očekuje da će Srbija nastaviti da podržava Dejtonski sporazum.

Na pitanje da prokomentariše zahteve nekih srpskih političara da Skupština Srbije donese rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici, Dodik kaže da je lider LDP Čedomir Jovanović "propali" političar, da sve čini da bi se dodvorio Sarajevu i zapadnim mentorima, te da bi trebalo da dođe u Banjaluku da čuje šta narod tamo misli o tome.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva