:

:

TV Most

Foto: nspm.rs

clock

Jul 26, 2016   12:05

0

183

Dodik:Izetbegović i nije nekakva institucija,on je samo član

Dodik je to izjavio je za Radio Republike Srpske, a RTRS navodi da je on objasnio da SNSD nema otvorenih pitanja koje treba rešavati sa SDA i da zato stranačkog sastanka neće biti.

"I u tom pogledu, oni imaju zajedničku koalicionu vlast na nivou BiH i sva pitanja neka rešavaju gore, iako čujemo u javnosti da se SDA i prema strankama iz Republike Srpske u okviru Saveza za promene, odnosi prevarantski. SDA se malo prekombinovala u nastojanjima da nametne svoju politiku. I u FBiH otvoren je sad problem sa HDZ-om u funkcionisanju Predstavnickog doma u Federaciji. Sa političkim partijama iz Srpske već smo videli i oko popisa na koji način su pokušali da nametnu. SNSD ima svoju jasnu politiku, a što se nas tiče, SDA je samo jedna od političkih partija koja ima svoje stavove. U ovom trenutku nas ne zanimaju njihovi stavovi", naglasio je Dodik.

On je rekao da nikad nije bio problem da se organizuje sastanak predstavnika Republike Srpske sa predstavnicima sa zajedničkog BiH nivoa.

"Nikada mi nije bio problem da se sastanem sa Predsedništvom BiH, jer Predsedništvo je institucija. Bakir Izetbegović i nije nekakva institucija. On je samo bošnjacki član Predsedništva, kao što je Mladen Ivanić srpski, a Čovic hrvatski. Oni zajedno su institucija, pojedinačno predstavljaju konstitutivne narode i ne može niko pojedinačno odlučivati. Mogu samo zajedno odlučivati, dok imaju konsenzus. I u tom pogledu sa Predsedništvom možemo da se nademo u nekoj varijanti i da razgovaramo o otvorenim pitanjima", rekao je Dodik.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva