:

:

TV Most

clock

Oktobar 14, 2017   12:05

0

180

Dodik zakazao sastanak zbog oslobađanja Orića


Sastanku će prisustvovati i predsednik Parlamenta Srpske Nedeljko Čubrilović, predstavnici političkih stranaka i udruženja proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, prenosi RTRS.



Na sastanak se nisu odazvali predstavnici opozicije.



Predsednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić rekao je da bi na sastanku kod predsednika Srpske trebalo naći efektna i konkretna rešenja koja će doneti rezultat u vezi sa problemima neprocesuiranja ratnih zločina nad Srbima.



Dodik je ocenio da su partije okupljene u Savez za promene, odbijajući da dođu na sastanak nastavile da "vode svoju predizbornu kampanju protiv njega, žrtvujući u toj borbi osnovne nacionalne i državne interese".



Naglasio je da su lideri SDS-a Vukota Govedarica, PDP-a Branislav Borenović i NDP-a Dragan Čavić i ovaj put samo tražili razloge za nedolazak na sastanak, jer očigledno nisu spremni da u otvorenom i konstruktivnom dijalogu, Republika Srpska da svoj snažan odgovor konstantnom ponižavanju od Suda i Tužilaštva BiH.



"Nisu spremni ni za kakav dogovor koji bi značio bar privremeno povlačenje sa funkcija u Sarajevu, dok pitanje suđenja za ratne zločine ne bude rešeno. Šta je 3.500 pobijenih Srba za 350 njihovih fotelja? Za njih, očigledno ništa!", istakao je predsednik Srpske, prenosi RTRS.



 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva