:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Februar 16, 2018   12:05

0

172

Dodik: Važno da Srbija šalje poruku mira


Predsednik republike Srpske Milorad Dodik rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da je poseta Zagrebu pokazala da Srbija želi da gradi mir. "Važno je da Srbija šalje poruke mira i stabilnosti. Bitno je da se nije pokleklo i nama to daje snage da je Srbija tu," naveo je Dodik.



"Mislim da je sa stanovišta Srbije pokazana odlučnost za gradnju regionalne stabilnosti i da u tom pogledu Srbija prednjači na čelu sa predsednikom Vučićem", istakao je Dodik.



Prema njegovim rečima, veoma je važno da Srbija šalje jasne poruke u regionu, a to su mir, stabilnost i podrška srpskoj nacionalnoj zajednici.



Dodik je podsetio da su Srbi u BiH bili prepušteni ranije odlukama koje je Milošević sam donosio umesto njih, a da je sada najbolji period saradnje.



Kako je dodao, ta saradnja se ogleda i u podršci projektima, kao što je izgradnja vrtića u Trebinju i u Brčkom.



"Juče ste imali situaciju da je na Ambasadi Srbije u Sarajevu neko istakao mrtvačku glavu i pozivao na uništenje, ne možete na to ostati imuni", naglasio je Dodik i istakao da je to samo "ojačanje saznanja da je BiH propala zemlja".



Navodi da se sve dogodilo zbog deklaracije o opstanku srpskog naroda koju niko još nije video, a predsednik Vučić je tražio da se sa tim sačeka kako bi se dobila šira podrška i kako ne bi pala u senku izbora.



"Vučić ne želi da mu neko kaže vi to radite iz predizbornih razloga", kaže Dodik i ističe da je on svedok da to nije tako i da postoji državna odgovornost.



Dodik je potvrdio da će se kandidovati za člana Predsedništva BiH.



"Svi me nešto pitaju hoću li se kandidovati. Pokušavaju da osokole međunarodnu zajednicu kako bi navodno nešto zabranila", rekao je Dodik i dodao da bi svaka zabrana značila da je on već pobedio na izborima.



Podsetio je da je bio u tri mandata predsednik Vlade Srpske, dva mandata predsednik Republike Srpske, te da mu Ustav ne dozvoljava više da obnovi mandat.



"Ali mi ne zabranjuje da to učinim za četiri godine, ako budem imao energije, snage. Sada ću se kandidovati za člana Predsedništva", naglasio je Dodik.



Kako kaže BiH je veoma složena tvorevina, a "složenijom su je učinili stranci i napravili nemogućom zemljom".



Dodaje da mu nije problem da ide bilo gde da brani interese Srpske, ali da neće u Sarajevo ako bude bilo provokacija.



"Nisam čovek koji trpi provokacije", rekao je Dodik i dodao da ukoliko bude izabran za člana predsedništva BiH sednica može da se drži putem video linka.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva