:

:

TV Most

Foto: nspm.rs

clock

Februar 18, 2018   12:05

0

242

Dodik: U Zalužanima nema ni ruskih ni američkih raketa


Milorad Dodik je rekao da su Republici Srpskoj oteli vojsku, ali da neće dozvoliti da bude oteta i policija iako su to pokušali.




Kako prenosi Fena, Dodik je izjavio da su novinari danas pozvani u Centar za obuku MUP-a u Zalužanima kako bi se uverili da tamo nema nijedne ruske ili američke rakete ili aviona.



"Dobro su došli Amerikanci, ali ako neće, i ne moraju. Mi znamo da se obučimo sami", rekao je Dodik navodeći da će RS nastaviti da sarađuje i sa Amerikancima, i sa Evropljanima kao i do sada, sa Srbijom, Rusijom i Kinom i svima koji su u funkciji "podržavanja globalne stabilnosti i mira".



Istakao je da RS ima sopstveni program obuke za svoje "specijalce" i da samo ponekad sarađuju sa drugim policijskim strukturama.



Dodik je rekao da je specijalna jedinica policije RS bila dosad smeštena u neuslovnim prostorima i sada se samo radi na poboljšanju tih uslova, budući da se RS izjasnila kao deo antiterorističke koalicije.



"Zašto bi to nekome smetalo", upitao je Dodik.



Predsednik Republike Srpske je naveo da su u toku zimski radovi u ovom centru, a na proleće će biti završeno i spoljašnje uređenje.



Dodik je rekao i da vlast čini sve da građani budu bezbedni, što je i ustavna obaveza, kao i da po Ustavu RS ima pravo na bezbednosne strukture i ne čini ništa protivustavno ili nezakonito.



Ponovio je da su za nabavku 2.500 pušaka za policiju RS pribavljene sve saglasnosti i institucija na nivou BiH.



"Nastavićemo da opremamo policiju, sve u skladu sa Ustavom", rekao je Dodik u izjavi novinarima.



Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je precizirao da će Centar za obuku u bivšoj kasarni Zalužani biti otvoren 4. aprila, ali je naglasio da do tada ipak neće biti gotovi svi radovi, navode Nezavisne novine.



Osim Dodika i Lukača, radove na rekonstrukciji centra obišla je i predsednica Vlade RS Željka Cvijanović.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva