:

:

TV Most

clock

Novembar 14, 2017   12:05

0

217

Dodik: "Srpski predstavnici da napuste institucije BiH zbog pretnje"


Pozivu su se pridružili i predsednik DNS Marko Pavić i predsednik SP Petar Đokić, javlja agencija Srna.



"Pozivamo partije okupljene u Savezu za promene koji čine vlast u zajedničkim institucijama BiH da bez odlaganja napuste institucije BiH i vrate se na konsultacije u Republiku Srpsku, gde bi sa ostalim partijama koje su prisutne u sadašnjem sazivu Narodne skupštine Srpske postigle dogovor o zajedničkom odgovoru na pretnju ratom koja je juče upućena iz Sarajeva", navodi se u zajedničkom saopštenju SNSD, DNS i SP, prenose "Nezavisne". 



U saopštenju se ističe da je "izjava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da bi ratom rešavao unutrašnja politička pitanja u BiH izazvala uznemirenje ne samo u Republici Srpskoj, već i u celom regionu". 



"Ulje na vatru dodalo je i Izetbegovićevo zalaganje za priznavanje lažne države Kosovo, što je ugrozilo napore Srbije da se na Balkanu očuva mir i stabilnost kao preduslov napretka svih. Smatramo da napuštanje zajedničkih institucija BiH nije više pitanje vašeg izbora, već vaše odgovornosti prema Republici Srpskoj koja je juče brutalno napadnuta", naglašava se u saopštenju SNSD, DNS i SP. 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva