:

:

TV Most

Foto: RTRS

clock

Septembar 04, 2018   08:16

0

262

Dodik sprečio Pacolija da dođe u Banjaluku


Pacoli je na Tviteru napisao da otkazuje učešće na neformalnom sastanku ministara inostranih poslova Procesa za saradnju u Јugoistočnoj Evropi /SEECP/, koji će sutra biti održan u Banjaluci.



"Zbog pretnji i prepreka koje predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ima prema meni i mojoj delegaciji, uprkos pozivu ministra spoljnih poslova BiH Igora Crnatka, otkazao sam učešće na SEECP ministara spoljnih poslova, neformalnom sastanku u Banjaluci. Dodik je briga za sve na zapadnom Balkanu", napisao je Pacoli.



Podsećamo, predsednik Srpske juče je rekao da ministar spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Bedžet Pacoli nije dobrodošao u Banjaluku, gde ga je pozvao ministar inostranih poslova Igor Crnadak, kako bi se dodvorio zapadnim centrima moći.



- Republika Srpska nije dala saglasnost da BiH prizna samoproglašeno Kosovo, te ni ministar te lažne države ne može biti dobrodošao u Republiku Srpsku - rekao je Dodik i dodao da vrata nijedne institucije Republike Srpske neće biti otvorena za Pacolija.


Izvor: RTRS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva