:

:

TV Most

clock

April 04, 2016   12:05

0

175

Dodik: Å ešelj kao slobodan čovek može da dođe u RS i BiH

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da lider srpskih radikala Vojislav Å ešelj kao slobodan čovek ima pravo da dođe u Republiku Srpsku.

"Å ešelj kao slobodan građanin ima pravo da se kreće i da dođe u RS, i ja s tim nemam problem", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je kazao da Å ešeljev dolazak u RS ne može zabraniti predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, koji je ranije izjavio da bi podržao inicijativu da se lideru radikala zabrani ulazak u BiH.

"Izetbegović ne određuje ko može da dođe u BiH, on nije BiH. Da vidim kako će ga sprečiti? To je apsolutna glupost", istakao je Dodik.

Po njegovim rečima, niko ne može da zabrani Å ešelju da uđe u BiH nakon što ga je Haški tribunal oslobodio krivice za ratne zločine i pustio na slobodu.

"Ako mu nije dokazano nijedno krivično delo i ako ima putne isprave Srbije, nijedan organ u RS niti BiH neće mu izdati tu zabranu", naveo je Dodik.

Izetbegović je ranije rekao da u BiH ne bi trebalo da bude mesta za Å ešelja, "čoveka koji je ohrabrivao zločine koji su se desili".

Å ešelj, kojeg je Haški tribunal prošle sedmice oslobodio optužbi za ratne zločine, rekao je za regionalnu N1 televiziju da će početkom maja doći u Sarajevo i da mu niko ne može zabraniti dolazak u Bosnu i Hercegovinu.

On je najavio da će posle izbora u Srbiji doći u RS, kako bi se uključio u kampanju za lokalne izbore.

U RS će se, kako je najavio, sastati sa rukovodstvom tamošnjeg ogranka svoje stranke, a spreman je da se sastane i sa Dodikom, ako ga on pozove.

Izvor: RTS, Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva