:

:

TV Most

Foto: tanjug.rs

clock

Maj 25, 2018   12:05

0

136

Dodik sa Putinom


Predsednik Srpske rekao je da je forum, kojem prisustvuje 12. put, prilika da se sretne sa važnim ljudima iz sfere privrede, bankarstva i politike.



"Drago mi je da ću se i ovom prilikom sastati sa predsednikom Putinom, prema njegovom zvaničnom protokolu, u petak poslepodne, pri čemu ćemo nastaviti razgovore o našoj saradnji. Upoznaću ga o aktuelnoj situaciji i zahvaliti za razumevanje i podršku Dejtonskom sporazumu", naglasio je Dodik, prenela je RTRS pozivajući se na Srnu.



Dodik je istakao da će predsedniku Ruske Federacije preneti opredeljenje Srpske o vojnoj neutralnosti, pri čemu će istaći relevantnu Odluku Narodne skupštine Republike Srpske o vojnoj neutralnosti koja podrazumeva da za nju nijedan vojni savez nije prihvatljiv.



"Razgovaraćemo i o regionalnoj situaciji i nekim globalnim pitanjima. Obzirom da je Rusija jedan od najvažnijih svetskih igrača na međunarodnoj sceni, veoma je važno čuti Putinove ocene o mnogim pitanjima iz savremenog sveta koji je u dosta nesređenom stanju", poručio je Dodik.



Predsednik Srpske naveo je da bi na sastanku trebalo da bude reči i o mogućnosti proširenja saradnje, te da će ponoviti stav Republike Srpske o neprihvatanju da se Rusiji uvedu sankcije, bez obzira što je drugi deo BiH, pod pritiskom Zapada, to hteo.



Dodik je najavio da će sa gubernatorom Sankt Peterburga Georgijem Poltavčenkom razgovarati o konkretnim projektima, te podsetio da je ranije razgovarano o projektima iz oblasti zdravstva i kulture.



Plenarnu sednicu Međunarodnog ekonomskog foruma otvoriće predsednik Rusije, Vladimir Putin, zajedno sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom i japanskim premijerom Šinzom Abeom.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva