:

:

TV Most

clock

Maj 30, 2017   12:05

0

120

Dodik otkrio šta će tražiti ukoliko se u petak sastane s Putinom

- Želim da to ponovo reahabilitujem i da vidim kakve su šanse u tom pogledu. Ne mogu reći da postoji izvesnost u tom pogledu, ali ću o tome razgovarati i to je logično da uradim - dodao je.

Dodik će sutra otputovati u Sankt Peterburg, gde će prisustvovati forumu koji se tradicionalno organizuje pod pokroviteljstvom predsednika Ruske Federacije.

On je novinarima je u Banjaluci, nakon sednice Izvršnog komiteta SNSD, rekao da u ovom trenutku postoji velika mogućnost, da se u petak vidi i s Putinom, ali u ovom trenutku ne može da potvrdi da će do sastanka i doći.

Na sednici Izvršnog komiteta SNSD zaključeno je da se naredne sedmice organizovati širi sastanak predstavanika stranaka vladajuće koalicije u RS, SNSD, DNS i SP, a na dnevnom redu biće međusobni odnosi, koji bi, kaže, trebalo da budu čvršći i jači te da se eleminišu udari na "taj čvrsti jasan odnos".

Kao neosnovanu odbacili su inicijativu opozicije u RS za izglasavanje nepoverenja Vladi RS na sutrašnjoj posebnoj sednici entitetskog parlamenta, a Dodik je rekao da nijedna od stranaka vladajuće koalicije neće podržati dnevni red skupštinskog zasedanja po zahtevu Saveza za promene.

- Mislim da se radi o neozbiljnosti opozicije u RS, koja je vlast na nivou BiH i pravi veoma loše poteze po građane RS - ustvrdio je on osporavajući izjave opozicionara u RS, da je ekonomsko stanje loše i da je RS prezadužena.

Izvršni komitet SNSD je podržao Vladu RS, te, kako je naveo Dodik, pokušaće da u izvršnu vlast u RS unesu novu "dinamiku i entuzijazam koji je potreban".

Na pitanje da li to znači i nove ljude u Kabinetu Željke Cvijanović, kazao je da nikada ne treba zatvoriti mogućnost da nešto i promeni, te da o tome treba obaviti ozbiljnu raspravu o potencijalima aktulenih ministara, navodeći da su neki "snažni za nešto drugo, a ne za javni interes, kao što je slučaj s ministrom Neđom Trninićem (DNS)".

Nakon što su odbornici u Skupštini Opštine Prnjavor, Veljko Gvozdenović, Draško Aulić, Aleksandar Vuković i Goran Zemun istupili danas iz kluba odbornika SNSD i formirali novi odbornički klub “SNSD plus”, Dodik je rekao da, "ili će se ti ljudi još večeras ili sutra vratiti u SNSD ili će biti izbačeni iz stranke, jer im niko nije dao odobrenje da nose naziv SNSD plus“.

- Ako su to radili po instrukcijama poslanika SNSD Drage Kalabića, onda je i on sebi zapečatio sudbinu u SNSD. Takvog ponašanja mimo nas i mene neće biti - kategoričan je Dodik.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva