:

:

TV Most

clock

Mart 29, 2017   12:05

0

119

Dodik: Nemam poverenje u Tužilaštvo BiH

Dodik je naveo da na to ukazuje to što je formiran predmet protiv bivšeg agenta BiH pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu Sakiba Softića, ali ne i protiv bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića zbog podnošenja zahteva za reviziju presude protiv Srbije.

Dodao je da ne može imati poverenje u Tužilaštvo BiH i jer još nije formiran predmet za "pokušaj ubistva premijera Srbije Aleksandra Vučića", 11. jula 2015. godine u Potočarima.

"I ovo što se sada dešava oko Softića, neka je bošnjačka zavrzlama, koja treba da dovede do toga kao da se nešto kreće, a u suštini da ništa ne bude", rekao je Dodik novinarima u Zvorniku, preneli su banjalučki mediji.

Po njegovim rečima, "ako se iko lažno predstavio" u slučaju podnošenja zahteva za reviziju presude, onda je to Izetbegović, koji je podsticao Softića, iako je on sam pre nekoliko godina rekao za sebe da je bivši agent BiH.

"To najbolje pokazuje ugovor koji su imali za njegove usluge koji je finansijski težak 150.000 KM, kao i to da je deo već plaćen", rekao je Dodik.

Smatra da potpisi Izetbegovića i Softića u vezi s tim govore o tome da je to "zajedničko udruženje, koje je trebalo nešto da napravi".

Tužilaštvo BiH zvanično je formiralo predmet protiv bivšeg agenta BiH pred Međunarodnim sudom pravde Sakibom Softićem u vezi sa podnošenjem zahteva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije zbog lažnog predstavljanja.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva