:

:

TV Most

clock

Jun 23, 2018   13:06

0

177

Dodik: Iz Britanije stigli specijalci za destabilizaciju


"Ovde se radi o jednoj podvali i laži. Oni su specijalisti koji rade na društvenim mrežama, na medijima, na slušanju, prisluškivanju, na stvaranju opšteg haosa i na destabilizaciji, primarno Republike Srpske", rekao je Dodik, prenela je RTRS.


Dodik je istakao da sve što govori ambasador Velike Britanije u BiH Edvard Ferguson nije istina, te podsetio da je pre godinu dana britanska Vlada odobrila devet miliona funti za programe podrške sprečavanju ruskog uticaja na prostorima Balkana, a ciljne tačke su Republika Srpska i Srbija.


 


"Vidite na koji način to rade. Ovaj narod mora da bude svestan da dobronamernost Britanaca ne može da se računa i da su oni ovde u funkciji stvaranja unitarne i centralizovane BiH", rekao je Dodik.


 


Dodik je pozvao ljude da ne nasedaju na "britanske prljavštine" i da je više nego jasno šta im je cilj - da ukoliko ne mogu da promene strukturu vlasti u Republici Srpskoj onda bar da smanje njenu snagu.


 


"Imamo informacije da su njihova dva čoveka u Banjaluci i da se upetljaju u svako okupljanje više od pet ljudi", rekao je Dodik.


 


On je podsetio da su Britanci preko svog visokog predstavnika u BiH Pedija Ešdauna najviše oskrnavili Dejtonski mirovni sporazum.


 


"Radi se o jednom kriminalcu međunarodnih razmera koji je zloupotrebio i kršio međunarodno pravo", naglasio je Dodik i dodao da Republika Srpska, kao entitet, nema snagu da izađe pred međunarodni pravosudni sistem i obračuna se sa Ešdaunom.


 


Dodik je istakao da Srpska "nije zaboravila ta njegova zla, koja su odobrena u Vladi Velike Britanije i ovde servirana".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva