:

:

TV Most

clock

Novembar 08, 2017   12:05

0

276

Dodik: Incko je veliki lažov, njegova reč beznačajna


"Valentin Incko je veliki lažov, što je pokazao i poslednjim izveštajem u UN", rekao je Dodik.




Incko je, tvrdi Dodik, u svom izveštaju Savetu bezbednosti UN "nastavio da laže o Srpskoj, a nije se ni osvrnuo na Federaciju BiH, ni na nivo BiH gde vlast ne funkcioniše, gde se ne sprovodi reformska agenda".



Dodik je naveo da su institucije Srpske dostavile svoj izveštaj, te da je ruski predstavnik koristio te materijale da bi obavestio Savet bezbednosti o stvarnom stanju, preneo je RTRS.



"Incko je nastavio da laže o Srpskoj. Sve što je rekao o Srpskoj je slagao. Očito kupuje vreme i dobru platu od 24.000 evra", rekao je Dodik novinarima u Nevesinju.



Dodik smatra da Incko treba da ide iz BiH ocenjujući da je njegova reč beznačajna.



"Pre nas je bolelo to što je govorio, a sada nas nasmejava", rekao je Dodik.



Prema njegovim rečima, iznošenje neistina o Republici Srpskoj govori o nastavku satanizacije Srpske, njenog naroda i rukovodstva. 



Dodik je ocenio da je Incko bezočno napao srpski narod iako to želi da kamuflira.



"On je čovek loših namera. On je srpski narod uporedio sa fašistima i gotovo svi ljudi iz Srpske odbacili su kontakt s njim dok se ne izvini", rekao je Dodik.



U izveštaju pred Savetom bezbednosti UN, Incko je juče istakao napredak BiH u protekle dve decenije, ali istovremeno je govorio o "izazovima" koji su ostali u primeni Dejtonskog sporazuma.



Zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Vladimir Safronkov optužio je visokog predstavnika za BiH Valentina Incka za srbofobiju i gubitak veze sa realnošću, ocenivši da je njegov poslednji izveštaj u Savetu bezbednosti UN o stanju u BiH najneobjektivniji u poslednjih osam godina, prenela je agencija Tas




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva