Vesti
Dodik: Han je shvatio da ga u BiH zavaravaju o Upitniku EU

22:38, 04.12.2017

|

Izvor: RTS

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže da je sastanak sa Evropskim komesarom za politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanesom Hanom u Sarajevu bio deprimirajući i nefunkcionalan i da iz BiH nije pokazano ništa više osim deklarativnih zalaganja.
Foto: Tanjug


"Sastanak je bio potpuno nefunkcionalan i nije doneo nikakva rešenja. Nije jasno manifestovana ni većina za set zakona o akcizama, ni opredeljenje da se konsenzusom (u BiH) dođe do Upitnika Evropske komisije", rekao je Dodik, prenosi portal Kliks
Na sastanku je, kaže Dodik, olako rečeno da će Upitnik Evropske komisije biti završen polovinom meseca. "To je samo zavaravanje evropske javnosti, a pre svega komesara Hana. Mislim da je on to dobro shvatio", naglasio je predsednik RS.Dodik je naveo da je na sastanku sa Hanom razgovarano i o evropskim perspektivama BiH, strategijama u vezi sa ruralnim razvojem i o Reformskoj agendi i setu zakona o akcizama."Na sastanku je bio vidljiv jedan potpuno depresivan pristup koji u BiH postoji o tome. Videlo se da BiH nema koncentrisanu vlast na zajedničkom nivou, niti parlamentarnu većinu, te da je kriza vlasti i institucija opšta, mada je bilo onih koji su na sastanku obećavali lagano i brzo kretanje", rekao je Dodik i naglasio da treba biti realan, jer odgovori na Upitnik moraju imati politički konsenzus.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design