Vesti
Dodik demantovao da je bilo incidenta sa hrvatskom policijom

22:13, 17.02.2018

|

Izvor: RTS

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik demantovao je pisanje "Jutarnjeg lista", koji je objavio da je hrvatska policija razoružala njegovo obezbeđenje kada je neslužbeno boravio u Hrvatskoj. Poručuje da u toj zemlji nikada nije imao niti izazvao incident.
Foto: Tanjug


"U Hrvatskoj nikada nisam imao, niti izazvao incident. Pre nekoliko dana kada sam se vraćao sa proslave Dana državnosti Srbije, kod Vinkovaca je moju kolonu zaustavila hrvatska saobraćajna policija zbog prekoračenja brzine. Uredno smo platili kaznu i to je to", rekao je Dodik, a prenose Nezavisne.
Naveo je i da kada ide u Hrvatsku ne nosi oružje niti ta zemlja treba da ga štiti, kao i da nema obavezu da se prijavljuje nadležnim institucijama kada putuje kroz nju.Zagrebački Jutarnji list objavio je jutros, pozivajući se na saopštenje hrvatskog MUP-a, da je Milorad Dodik u sredu neslužbeno boravio u Hrvatskoj, kao i da je prilikom zaustavljanja kod Vinkovaca policija razoružala njegovo obezbeđenje.U tekstu se navodi i da je ambasada BiH 12. februara obavestila MUP Hrvatske da će Dodik 14. februara putovati u Gornjokarlovačku eparhiju i tražila pratnju za njega dok je na teritoriji Hrvatske.Međutim, kako piše list, taj zahtev je odbijen jer Dodik "nema status štićene osobe".
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design