:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Maj 13, 2016   12:05

0

111

Dodik: Cilj RS je Evropska unija

On je dodao da RS želi da bude vidljiva na evropskom putu u skladu sa svojim ovlašćenjima i pravima, preneli su banjalučki mediji.

"Osnovni cilj Republike Srpske jeste Evropska unija. Na tom putu mi želimo da, koristeći naša ovlašćenja i prava, budemo vidljivi i u onom delu u kojem smo odgovorni da budemo partneri", rekao je Dodik na prijemu, koji je u Banjaluci povodom Dana Evrope organizovao šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark, prenosi RTRS.

Predsednik RS je napomenuo da "postoji problem kada moramo da se suočimo sa ustavnim promenama", ali da mu je drago što je Vigenmark rekao da ne treba mnogo da se menja.

Dodik je rekao da je zahvalan EU ne samo za projekte koje je realizovala u RS, već i na tome što je pomagala Republiku Srpsku da ostvari napredak.

"Sigurno da nije bilo angažmana EU, gospodina Vigemarka lično i njegovih ljudi, Republika Srpska ne bi izgledala ovako sređena i bolja", rekao je Dodik i dodao da su sa dolaskom Vigemarka evropska pitanja i procesi ubrzani, izražavajući mu zahvalnost na tome.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva