:

:

TV Most

clock

Februar 28, 2018   12:05

0

195

Dodik: Cilj Republike Srpske je evropski put


"Verujem da BiH treba da dobije status kandidata za članstvo u EU, a sve ostalo ćemo videti, kako će se kretati", rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu.


On je ocenio da je priča u vezi sa odgovorima na Upitnik Evropske komisije dugo trajala, što je i specifično za BiH.


Dodik je istakao da je važno da je u BiH uspostavljen mehanizam koordinacije, kroz koji je "prošao" Upitnik, te dodao da su na neka od pitanja dati dupli odgovri - oni koje su dale institucije Republike Srpske i oni na koje su odgovore dale institucije BiH.


"Očekujemo da Evropa jednako uvaži i jedne i druge odgovore. Ukoliko to ne uradi i ukoliko bi bili pristrasni prema samo jednoj vrsti podataka, bila bi to loša poruka", istakao je Dodik.


On je izrazio očekivanja da će podaci koje je dala Republika Srpska u vezi sa popisom i druge bitne svari biti uvaženi, sa stanovišta svih analiza koje će praviti Evropska komisija, prenela je RTRS.


"Ukoliko to bude odbačeno, smatramo da je neko od samog početka hteo da uradi prevaru po tom pitanju", naglasio je predsednik Republike Srpske.


Bez komentara o kandidaturi Darka Mladića 


Predsednik vladajuće SNSD-a Milorad Dodik nije danas želeo da komentariše vest da je Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, jedan od mogućih kandidata ove stranke za predsednika RS na predstojećim opštim izborima.


On je, kako je prenela RTRS, rekao da je čuo za te spekulacije, ali da će o kandidaturi odlučivati stranački organi SNSD-a.


Mladić je, naime, ušao u uži izbor kandidata SNSD-a.


"O kandidatima SNSD-a javnost će biti upoznata i u tom pogledu će se to kretati", rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva