:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Jun 25, 2018   08:07

0

142

Dodik: Britanci prisluškuju vrh Srbije, pa i Vučića


Dodik za današnji Kurir kaže da postoje brojni dokazi da britanske obaveštajne službe imaju prislušni centar i da prate državni vrh RS, a pretpostvalja da je ista situacija i u Srbiji, i da je to jedan od načina da nas destabilizuju. Na pitanje odakle dokazi za to, Dodik odgovara:



"Dokaz su izjave ministra odbrane, potvrde da će se Velika Britanija baviti ruskim uticajem na ovom prostoru. U julu se formira poseban operativni centar koji predvode Britanci. Tu su i izjave britanskog ambasadora". 



Predsednik RS ukazuje da se ne radi o običnim vojnicima, pešadincima, već specijalcima koji se obaveštajnim radom bave na osnovu veoma savremene i sofisticirane tehnologije. 



Na konstataciju da je pomenuo i destabilizaciju Srbije, Dodik kaže da je to "jedna te ista stvar" i da je "verovatno da to rade i u Srbiji". 



Na podsećanje da je rekao da i u Srbiji imaju prislušni centar, Dodik kaže da pretpostavlja i tvrdi da je britanska služba uvek bila prisutna na ovom prostoru i da su uvek radili protiv srpskih državnih i nacionalnih interesa. 



"Dokaz je u činjenici da je već ranije obaveštajna služba BiH otvorila operativne naloge prisluškivanja zvaničnika Srbije i RS. Svako ko je ovde upućen u bilo šta, zna da to u BiH ne može da se radi bez odobrenja zapadnih službi. Šta ćete veći dokaz od ovog", kazao je on. 



Na pitanje da li je obavestio predsednika Vučića o tome, Dodik odgovara da "Vučić to vrlo dobro zna".


Izvor: B 92

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva