:

:

TV Most

clock

April 11, 2017   12:05

0

119

Dodik: Baš me briga za opstanak Agrokora

Kako je rekao, njihovo spekulantsko delovanje na tržištu u regionu ih je dovelo do ovakvog stanja.

"Nemam razlog da se zalažem da ostane sistem `Agrokora` i prvi ću od političara reći baš me briga za `Agrokor`. Njihov sistem je bio nerealan, ekonomski neodrživ i usmeren na destabilizaciju tržišta", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

RS neće, kako kaže, biti servilna prema zahtevima iz Hrvatske, ako budu dolazili u vezi sa situacijom s Agrokorom`, jer je ta država znala da taj koncept nije održiv, ali je dopustila širenje te firme.

Dodik smatra i da je još nejasno šta će Hrvatska poduzeti kada su u pitanju finansijski problemi u `Agrokoru`, ali da je za RS važno da njeni dobavljači budu sigurni sa stanovišta plasmana i da iz firmi u RS-u, a koje su u sistemu hrvatskog koncerna, ne dođe do odliva kapitala.

Neće pomoći, kaže, brze odluke, niti će RS biti kolateralna šteta.

Navodi i da će RS, ako bude potrebno,u slučaju `Agrokora` učiniti sve ono što je uradila u zvorničkoj `Alumini` i još nekim drugim preduzećima da zaštiti svoja prava i imovinu tih preduzeća.

"Mi ovde treba da osiguramo stabilnost i u tome imamo iskustvo kao kada se to radilo s `Aluminom`, da zaštitimo preduzeća koja su ovde, a takva smatramo sva registrovana preduzeća, pod bilo kojim imenom, pa i `Konzum`, koji egzistiraju na području RS-a", rekao je Dodik, preneli su banjalučki mediji.

Entitetski predsednik je naveo i da rukovodstvo RS-a radi na tome da se osmisle mere koje se mogu preduzeti u ovoj situaciji, a da hrvatski je koncern dužan da da objašnjenja, jer je „njihovo spekulantsko delovanje na tržištu u regionu dovelo do ovakvog stanja“.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva